Pescuit sportiv

Lacul Izvorul Muntelui

Se află la baza muntelui Ceahlău (zona este superbă de vizitat şi de cei care nu pescuiesc). Se ajunge foarte uşor, deoarece peste baraj trece un drum naţional care se continuă până la capătul lacului. Lacul Izvorul Muntelui – Bicaz este populat cu următoarele specii: biban, şalău, păstrăv, plătică, roşioară, caras. Momeli recomandate: cele specifice fiecărei specii, iar cea mai buna momeală este râma de gunoi. Se poate pescui dacă aveţi permis de pescuit.

Lacul Balta Porcului

Balta este situată pe malul drept al Bistriţei între satul Agârcia şi Piatra Neamţ. Din Piatra Neamţ se traversează Bistriţa pe singurul pod auto. Apoi la dreapta către ştrandul oraşului. Se trece de hidrocentrală, până la intrarea în anexa Doamna. Aici veţi întâlni pe dreapta un mic pod pe care pot trece doar autoturismele. După ce treceţi acest pod, faceţi la dreapta (sprea lac) şi ocoliţi Bâtca Doamnei. Dupa înca 1 km veţi zări pe partea stangă câteva bazine cu apă. Mergeţi până la capătul gardului. Sunt trei proprietari aici, dar doar al treilea a deschis bazinele pentru pescari. Specii: caras şi crap. Momeli: viermişori roşii, pufuleţi şi râme. Alte informaţii utile: nu se percepe taxă, deocamdată. Crapul sub 1 kg se eliberează, carasul poate fi luat acasă în schimbul a 8 lei/kg.

Lacul La Moldovean

De la Girov se merge spre Hanu Ancuţei şi apoi sunt două variante de drum: 1. de la iazul de la Unghi este un drum la stânga care vă duce direct la lac 2. Nu se ajunge la iazul Unghi, ci se mai merge cam 1 km, apoi se coteşte la dreapta cam vreo 300 m şi se ajunge la lac; Ambele variante de drum nu sunt prea bune pentru maşină. Specii: crap, fitofag, novac, caras, bibănei mici, dar la bătaie e crap. Momeli: boabă de porumb şi alte momeli obişnuite. Peştele e bine hrănit. Taxa: 30 lei.

Iazul Unghi

Iazul Unghi este în suprafaţă de aproximativ 3,5 ha. Este amplasat aproape de DN Piatra-Neamţ – Hanul Ancuţei (20 km NE de Piatra Neamţ). De la DN se merge 150 m pe drum cu prundiş (bun) şi se ajunge la iaz. Se poate ajunge şi cu autobuzul din Piatra Neamţ (curse regulate). Iazul se vede şi din şosea. Specii: crap, fitofag, caras, biban. Momeli: râma, viermuş, mămăligă. Se pescuieşte cu un număr nelimitat de lansete, nu este limită la kg. Taxă: 10 lei.

1 comentariu la

  1. ciobanu vasile spune:

    se poate pescui si noaptea?

Adaugă comentariul tău

©2007-2017 Pensiunea Balad'oR | Cazare in Bicaz Neamt | Pensiune in Bicaz Neamt | Sus