Chiftelute de Porc cu Vita

TIMPI DE PREPARARE
⏰ Timp de preparare: 20 min
⏰ Timp de gatire: 30 min
⏰ Gata in: 50
INGREDIENTE
✓ ulei pentru prăjit
✓ 4 linguri făină
✓ 1 praf nucşoară
✓ 1/2 legatura pătrunjel
✓ 1 ceapă
✓ 3 gălbenuşuri
✓ 100 ml lapte
✓ 250 g miez de pâine
✓ 750 g carne tocată, amestec porc-vită
✓ sare şi piper

MOD DE PREPARARE
Se pune pâinea fără coajă în lapte cald să se înmoaie şi apoi se presează şi se pune într-un castron mare.
Chiftelele se servesc ce mai bine fierbinti
Se adaugă carnea, gălbenuşurile, ceapa tocată mărunt sau trecută prin răzătoare, pătrunjelul, sare, piper şi nucşoara. Se amestecă bine.
Cu palmele umezite se fac chiftele care se trec prin făină, se aplatizează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe şervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Se pot consuma atât calde, cât şi reci.

10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate:

  1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *