Turista care a furat o specie de plantă protejată de lege.

O femeie a mers în vacanță și a furat o specie de plantă protejată de lege. Ce a pățit turista, apoi?!

A mers în vacanță și a furat o specie de plantă protejată de lege. Ce a pățit femeia este uluitor. Turista a furat o specie protejată de bujor de munte. Ea a luat o plantă, apoi s-a gândit să ia întreaga tufă.

Femeia a mers în vacanță, însă s-a gândit să nu plece fără un „suvenir natural”. Ea a luat acasă tufa de bujor de munte. În acel moment, un alt turist a imortalizat momentul, iar acum femeia va primi o sancțiune din partea autorităților.

Fotografia a fost postată în mediul online. Femeia a fost suprinsă în timp ce smulgea o tufă mare de bujor de munte. Floarea face parte din speciile protejate de lege în România, iar florile ei apar foarte rar.

În urma postării fotografiei cu turista pe Facebook internauții au avut diverse reacții, care mai de care mai dure, fiind indignați de fapta femeii.

Salvamont Argeș a lăsat un mesaj dur, spunând că femeia va primi o sancțiune foarte mare.

Totodată, Salvamont Argeș a anunțat că bujorul de munte nu se poate răsădi odată ce a fost dezrădăcinat și că această specie este veche de mai bine de 30 de ani.

„Reamintim troglodiţilor că bujorul de munte e specie protejată şi se iau amenzi grase la buget. În plus, NU se poate răsădi. Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puţin 30 de ani şi se vor usca imediat…”, se informează într-o postare pe Facebook, pe pagina Salvamont Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *